torsdag 25 december 2014

Julafton!

Vilken härlig julafton vi fick! Dels firande i trevligt sällskap hela långa dagen, dels en massa fina klappar till barnen och dels så fick vi ju en en vit jul, till slut :)  Vädret (iaf under dagtid) var ju sådär perfekt som man vill ha det - snö på marken, solsken och så ett par minusgrader. På kvällen så började det snöa igen (lite sisådär halvskoj att köra hem i, men gick bra) och i morse vaknade man upp till en såndär härlig vinterdag igen - ännu mera snö på marken, solsken och så minusgrader (ganska många, dryga 10). Hoppas det här vädret håller i sig hela jullovet.
 
Men åter till gårdagen. Vi började lite lugnt hemma. Både Jazmine och Felizia vaknade strax efter 7 så jag gick upp med dem och tittade på julkalendern. Sedan mös vi lite i soffan innan Robert kom upp och vi åt frukost. Tjejerna hade svårt med väntan innan de fick öppna julklappar ... ;)  Men till slut så.
 






Äntligen har de fått ett eget exemplar av favoritfilmen :)
 
Vid 12 åkte vi in till stan för jullunch och klapputdelning hos mamma/mormor.


Väntar ...
 
 Felizia var tomte och delade ut klapparna



Spännande när man fick börja öppna!





Tungan rätt i mun ;)



Barnen blev jättenöjda med det de fick av mormor och lekte med bil och discolampa (resten fick lov de lov att vänta med att packa upp till idag).
 
Slappar med lite saga och godis :)
 
Efter att ha lekt, ätit risgrynsgröt, pepparkakor och tittat på Kalle Anka o hans vänner så packade vi ihop och åkte vidare till dagens sista stopp - hos farmor och farfar.

Våra två gosungar!

 
Spanar in paketen ...

Efter att ha ätit en god kalkonmiddag så var det dags för klapputdelning. Farfar fick god hjälp av Douglas.






Barnen fick både leksaker och kläder, och var nöjda efter den här öppningen också.




Vi fick träffa lillkusin Elly också, som blev 3 veckor i måndags. Sååå liten och jättesöt!

Lyckades hamna på bild med mina stortjejer - nästa jul är vi fem i familjen, spännande och roligt ska det bli :)



 
Under gårdagen fick barnen som sagt en massa fina klappar, bl.a:
Felizia: pysselsaker, kläder, lego, presentkort till Leos lekland, bilbana (att dela med Jazmine), Frostfilm (att dela med Jazmine), spel, discolampa, snowkick
Jazmine: pysselsaker, kläder, duplo, presentkort till Leos lekland, bilbana (att dela med Felizia), Frostfilm (att dela med Felizia), ryggsäck, bil, spel, Turtlesfigur
 
Stort TACK till alla som firade med oss igår - vi hade en toppenjulafton!
 
I eftermiddag fortsätter vårt julfirande ute i Ängeby med "hela gänget" - barnen längtar redan :)  Men först blir det några timmar till här hemma - barnen leker med sina saker (just nu är Felizia väldigt frustrerad över att hon bara åker av bilbanan hela tiden ... :) ), Robert ska jobba på altanen och sedan blir det en tur till affären.
 
Vill passa på att tacka för alla julkort vi fått också! Vi har varit lika dåliga som vanligt på att skicka egna, så blir en inklippt hälsning här istället, till er alla:
 
 
 
Hoppas ni alla har haft en bra jul så här långt - God fortsättning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar