lördag 29 november 2014

Lussebullsbak och finbesök :)

Förra helgen fick Jazmine syn på en bild på en lussebulle och undrade om vi inte kunde baka sådana. "Jodå, nästa helg", svarade jag. Och det har hon (och Felizia) kommit ihåg hela veckan, så bara att hålla sitt löfte :)  Vi passade ändå på att ta en lite lugn morgon innan vi satte igång med baket en stund efter frukost.
Jag gjorde en lussebulle (eller ska man säga lussekatt? Jazmine tyckte det var ett konstigt namn - hon trodde ju att man skulle göra en katt då :) ) först så de såg hur den skulle se ut. Jazmine fixade till sina ganska snabbt, medan Felizia hade det lite jobbigare - men har man dels inget tålamod och dels kravet på sig själv att de måste bli "perfekta" så är det ju inte så lätt ... Men efter ett tag så fick jag henne att förstå att det inte spelar någon roll hur de ser ut, de blir bra ändå.
 





Jazmines plåt, före gräddning

efter gräddning

Några av Felizias bullar, efter gräddning
(missade att fota före)

Efter att baket var avklarat och likaså lunchen, så kom Linda, Ilona, Zion och Wilda på besök. Vi ska ha setts ganska ett par gånger tidigare, men först så var Jazmine sjuk och senast Ilona, men idag så blev det äntligen av :)
 
Barnen lekte mest hela tiden. Ilona och Felizia försvann iväg till Fs rum på en gång och man såg knappt till dem sedan. Jazmine och Zion höll sig på varsina håll till en början, men sedan lekte de tillsammans en del - med tågbana och med dinosaurier bl.a.
 



Självklart blev det lussebullsfika :)


En nöjd Jazmine fick låna lilla Wilda en stund :)

Hallå där!


 
Tack för besöket! Hoppas det inte ska gå lika lång tid till nästa gång :)
 
Nu på kvällen har vi adventspyntat lite, men får bli mer i morgon. Gardinbytet får däremot vänta till lite närmare jul.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar