söndag 23 november 2014

Brunch och middagsbesök

Gårdagens förmiddag och en del av eftermiddagen spenderades inne i stan. Vi började med brunch på IKEA - så himla prisvärt, speciellt med IKEA-kort. Vi satt kvar och åt till vi alla var mätta och belåtna sedan tog vi oss bort till Coop Forum precis bredvid. Där blev det storhandling. Blev även en del julklappsinköp till barnen och lite smått och gott till deras adventskalender. Är ju inte helt lätt att handla till dem när de är med, men än så länge går de att lura - finns ju fler barn som vi köper julklappar till .. ;)
Efter att ha hunnit med ett stopp även inne på Rusta så for vi hemåt. Vi satte direkt igång med att röja upp lite och jag bakade en kladdkaka - vi väntade middagsbesök i form av Elin, Peter och Valle. Felizia hade önskat vilken mat det skulle bli - tacos. Det gick hem hos alla :)
Medan vi smälte maten i väntan på efterrätt så fick barnen en varsin liten present - en pysseltidning. Till varje tidning så följde det med en liten sak/present. Valle och Jazmine är både intresserade av Turtles och fick därför en varsin Turtles-tidning. Saken/presenten bestod av lite grön lera och tillbehör för att göra en Turtlesfigur - de fick hjälp av Elin och Peter att göra dessa.
Felizia tycker om Lego Friends, bl.a., och fick därför en sådan tidning. Saken/presenten till den var en lite byggsats till ett kök. De blev nöjda och höll sig sysselsatta en stund :)
 



Jazmines Donatello
 
Felizias lilla legokök

Jazmine är inte sådär jätteförtjust i att ha uppsatt hår - ibland kommer hon med snoddar och/eller hårspännen men de sitter inte i så länge. Igår gjorde Elin två inbakade flätor på henne - jättefint!


 
Hon ser dock inte så nöjd ut själv, men vet inte om det mest beror på uppmärksamheten hon fick ;)

De fick sitta i en stund i alla fall, men efter desserten så drog hon ur snoddarna och "tog upp" flätorna ...

Efterrätten bestod av kladdkaka med hackad choklad, fruktsallad, glass, choklad- och kolasås och så lite extra ananas vid sidan av (Jazmine är tokig i ananas).

Efter desserten var det Felizias tur att få fläta :)

Fin!
 
Det var full fart på barnen, som vanligt :) Och en hel del lek blev det, men också lite filmtittande och godisätande ... :)
 
Tack Elin, Peter och Valle för besöket!
 
Ny jobb- och förskole/skolvecka i morgon - bara 4 veckor kvar till jullov!
För Felizias del så är det aktiviteter som vanligt mån-ons. Simning imorgon, och då följer både Robert och Jazmine med då jag ska till tandläkaren. På tisdag är det innebandy och på onsdag är det ridning (sista för terminen). Imorgon öppnar anmälningen till vårens simskolekurser - gissa vem som kommer att "hänga på låset"?! Tänker inte riskera att missa en gång till, som jag gjorde förra hösten ...
 
Önskar er alla en toppenvecka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar