tisdag 4 november 2014

200 meter!

Ja, så långt simmade Felizia på simskolan igår. I ett sträck!
De fick i uppgift att simma så långt de orkade utan flythjälpmedel. När de blev trötta skulle de ta sig till kanten och ta en flytkorv för att sedan simma vidare. Men Felizia (och en tjej till) simmade och simmade och simmade - ända till simlärarna fick sätta stopp (var dags att göra lite andra övningar). Då hade hon alltså simmat 200 meter (bröstsim) utan att stanna - lika långt som simtestet är för år 5. Skönt att veta att hon fixar det redan nu :)
 
Efter att de hade tagit det lite lugnare och gjort en del flytövningar, så var det dags för ryggsim. De fick simma 1-2 längder (beroende på vad de orkade/fixade utan flythjälp) - Felizia simmade 2.
 
Innan det var slut för dagen så övade de lite på att dyka från kanten, och sedan simma längden ner. Att dyka är något Felizia behöver öva mer på - det där med att få i huvudet först och fötterna sist är inte så självklart för henne ... :)
 
Felizia har länge velat att jag ska vara med och bada (före och efter själva simlektionen), vilket jag inte har varit så sugen på när jag varit på Fyrishov med elever 3 dagar i veckan. Men nu är det bara tisdagar (sista nästa vecka) så igår var jag också badklädd. Pga detta så blev det inga foton tagna. Men lägger in en gammal bild på vår simtjej :)

 
Hon fick mycket beröm av simlärarna och de tycker att hon egentligen är för bra för den här gruppen. Den ena av dem sa att hon mycket väl skulle kunna söka sig till Upsala Simsällskap, för att möta större utmaningar. Men det är lite mer tävlingsinriktat där, vilket vi tycker att hon nog är lite för liten för. Än så länge. Men roligt att de tycker att hon är så duktig :)  Vi (och Felizia) trivs bra i Gottsunda och ser nog helst att hon fortsätter där ett tag till. Så när anmälan öppnar om några veckor, så ska vi "hänga på låset" till platserna i rätt grupp (enligt simlärarna så är det ett eller två snäpp över den nivå hon går i nu)!
 
Stolt mamma! Och pappa :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar