onsdag 8 april 2015

5 veckor och läkarbesök

I måndags blev vår lilla kille 5 veckor - galet vad tiden har gått fort! Mycket som händer i Winztons utveckling hela tiden. Han har ju varit vaken, nyfiken och "med" ända sedan han föddes men den senaste veckan har han blivit än mer intensiv i sin blick. Man märker att han har svårare att slappna av och komma till ro - det är mycket annat som lockar... Men det är ju samtidigt roligt att se hur han söker efter saker/personer med blicken, hur han pratar (kommer mer och mer olika ljud från honom - roligt!), m.m. Vi tycker även att han har börjat le lite grann. Att le i sömnen, t.ex., har han ju gjort länge, men nu har det även börjat komma småleenden mot oss (och nej då, det är inte att han har magknip eller "gör nr. 2") - alltid lika gulligt att se! Mycket fart har han i kroppen också - både armar och ben går i ett långa stunder många gånger, och glad och "på g" är han också :)
 
En bildkavalkad :)








 
Igår var vi (eller ja, Winzton) på läkarbesök på bvc. Läkaren kollade höfterna, kände på magen, kollade att ögonen och synen fungerade som den skulle (att han kunde följa föremål med blicken, bl.a.) och sedan fick Winzton ligga på mage för att se om han kunde lyfta huvudet. Till en början ville han bara titta/lyfta på huvudet åt sidan, men efter en stund även rakt fram. Han blev med beröm godkänd! :)
Växt hade han gjort också! Han är nu 58 cm lång och väger 5190 g. Huvudet mätte nu 39 cm. Känns ju skönt att veta att han har fått i sig tillräckligt trots den jobbiga förkylningen. Den har förresten blivit ännu lite bättre, men han är fortfarande lite snorig och hostig emellanåt.
Nästa besök blir i slutet av månaden.


2 kommentarer: