onsdag 22 april 2015

Veckans ridning

Udda vecka = två ridlektioner för Felizia. I måndags blev det uteritt i det härliga, soliga vädret. De red den s.k. hopprundan (ligger små stockar över stigen i skogen. Felizia klarar sig bra själv i skogen så jag stannade kvar vid stallet, vilket Sofia (Mathildas mamma) också gjorde. Vi satt i solen och pratade och hade det bra :)
Efter lektionen fick Felizia berätta lite om turen - hon tyckte det var roligt och sa att det hade gått bra :)
 

Igår red de på banan. De tränade på tempoväxlingar och att rida noggranna hörnpasseringar med ställd häst (hästen ska titta lite inåt). Det blev även lite galopp. Tempoväxlingarna gick okej, men Felix tycker det är lite roligare att springa fort än långsamt, så det var inte helt lätt för Felizia. I galoppen så blev det mest trav i ena varvet medan det andra gick bättre. Med starkare och tydligare hjälper så går det nog bättre nästa gång :)
Ilona och Linda stannade kvar och tittade på Felizias lektion, och eftersom gruppen efter skulle hoppa så ville F och I gärna stanna och titta en stund på de också. Men blev mest jag och Linda som stod och tittade medan tjejerna gick runt i stallet och sprang runt och busade ute ... ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar