onsdag 15 april 2015

6 veckor

Veckorna rullar på - i måndags blev Winzton 6 veckor! Och det händer ju massvis i utvecklingen hela tiden. För ca 1,5 vecka sedan fick vi de första "riktiga" leendena (men är ju inte lätt att fånga på bild ... ) - det värmde ju gott i oss alla :)  För det mesta är det full fart i hela kroppen när han är vaken - armar och ben vevar på som väderkvarnsvingar och han skulle nog gärna vilja kunna röra på sig, både framåt, bakåt, uppåt och åt sidan ;)
Han "pratar" mer och mer, både med oss och med leksaker och dyl. Han visar även allt mer intresse för leksakerna i babygymmet och i babysittern - tidigare har han inte tyckt de varit så roliga, men nu kan han fokusera på dem långa stunder och gör försök att slå mot dem (lyckas ibland).
Med åldern kommer också ett lite ändrat humör ... Winzton visar mer och mer vad han vill och det kan bli mycket gnäll emellanåt. Tidigare var det mer att han gnydde lite och "skrek" till när han var missnöjd, men nu är det mer högljutt och får han inte som han vill (vilket ju inte alltid är så lätt att veta (han vet nog inte alltid själv vad han vill)) med en gång så får vi höra det. Ordentligt!
Sömnen är fortfarande helt okej, även om han har svårare att komma till ro nu jämfört med de första veckorna. Kan också bli lite kortare sovstunder nuförtiden.
Det märks att vår lillkille växer, och det stadigt - han börjar bli tung ... Beror ju såklart på vad man jämför med, men i det här fallet så jämför jag ju såklart med hur han har känts att bära tidigare och nu.
Vi alla ser fram emot att följa Winztons fortsatt utveckling - vårt älskade lillhjärta!
 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar