lördag 18 april 2015

Igenridning (och avåkning ... )

När vi var nere på landet under påsklovet så missade Felizia (och Jazmine) en ridlektion. Om man avbokar i tid så har man sedan möjlighet att rida igen den missade lektionen i en passande grupp, vilket Felizia gjorde igår.
Hon fick Felix och det var hoppning. Efter att ha travat fram över bommar och övat på den lätta sitsen så fick de rida en bana. Först med bommar och sedan hinder. Felix var lite lagom laddad i blåsten (plus att alla andra grupper under eftermiddagen hade haft teori så han hade inte blivit riden) så han busade till lite efter bommarna (drog ner huvudet och småbockade lite), men Felizia var snabb på att luta sig bakåt och få upp huvudet på honom - bra jobbat!
När det var dags för hinder så gick det inte riktigt lika bra ... Felix hoppade lite stort, sadeln (som både jag och Sara hade känt på, och dragit åt) gled lite snett och Felizia likaså. Det slutade med en rejält duns ner i backen :(  Det gick helt okej, men hon klagade lite på ont i huvudet (landade på ryggen först, sedan huvudet). Satt och vilade en stund innan hon satt upp och gav sig på banan igen. Felix var fortsatt pigg men resten av lektionen flöt på bra :) 
Skönt att hon inte blev rädd av händelsen, och att hon fortsatte att rida själv (frågade henne om det räckte med att jag bara stod kvar därinne, vilket hon tyckte att det gjorde). Har frågat flera gånger, både igår kväll och idag, om hon har ont någon stans eller känner sig illamående, men icke. Och hon har sett ut, och varit, som vanligt :)
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar