tisdag 28 april 2015

Tipsrunda till häst

Det är tipsrundetema på ridskolan den här veckan - teorifrågor om hästens delar, utrustning, färg, m.m. som besvaras till häst (de skrittar en runda i närheten av stallet). Frågorna/rundorna varierar beroende på nivå.
Hästbyte den här veckan också. Felizia var spänd igår på vilken häst hon skulle få, och skojade lite om att hon kanske skulle få Felix (som hon har haft på tisdagarna, och dessutom på igenridning) ... Och jodå, så blev det ;)  Från att inte ha ridit honom på väldigt många terminer så blir det många gånger tätt inpå varandra :)  Kan ju tillägga att det inte är samma ridlärare på mån o tis.
 
Efter tipsrundan hann de med att trava lite på ridbanan. De fick öva lite balans under tiden - en hand på hjälmen, en arm rakt ut, veva bakåt, släppa stigbyglarna, m.m.

Tack för idag, Felix

 
Jazmine, som rider varannan vecka, hinner med att rida "sin" häst två gånger nu (vilket hon inte har gjort någon gång hittills (varannat hästbyte så har de bara hästen en gång då det är byte var 3:e vecka på hela ridskolan), då vi var bortresta på påsklovet). Den här omgången blev det Wise för henne, vilket hon såg ut att vara nöjd med :)  Även om hon väldigt gärna vill ha Nisse ...
 
Hon ville ha sin nya ridväst på sig, den satt lite tajt utanpå jackan ... ;)
 
Borstar med piggborsten, en av borstarna de har lärt sig




Skrittar själv inne på banan innan det är dags att ställa upp

Tack för idag, Wise!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar