torsdag 1 augusti 2013

Nordens Ark

I julklapp fick vi inträdesbiljetter till djurparken Nordens Ark (som ligger drygt 10 mil norr om Göteborg, längs med kusten) av Magnus och Lotta, så i tisdags blev det en utflykt dit. Längs med vägen så regnade det lite då och då, och precis när vi kommit in så kom det några droppar, men då passade det ju bra att börja med lite fika :) Därefter höll sig regnet borta och vi hade mer eller mindre perfekt väder för att gå runt i en djurpark.
 
På väg mot entréen

Fanns en liten lekplats där vi fikade
 

 
Vi såg en hel massa olika djur, både en del ovanliga och en del mer vanliga. Några av djurarterna har jag aldrig ens hört namnet på ... Som t.ex. pallaskatt, pudu (de var iofs borttagna från parken (minns inte varför), men fanns bilder) och sisel. Pallaskatten är en lurvig katt med korta ben som lever i stäppliknande områden i Centralasien,  pudun är världens minsta hjortdjur och en sisel ser ut som en liten jordekorre, ungefär.
 
Vi hade turen att få se alla de djur som fanns på plats! En del hade även fått ungar som vi också lyckades få en glimt utav :)
 
Här följer en bildkavalkad på en del av djuren. Börjar med däggdjuren.
 
Amurtiger

Järv
 
Vargar
(Alla fyra gick precis framför mig, men jag blev knuffad (av någon jag inte känner och som jag inte var så glad på efteråt ... ) precis när jag skulle knäppa så blev inte bättre än så här ... )
 
Skogsrenar

Amurleopard

Ståtlig!
 
Såg även snöleoparder men honan hade fått ungar så de höll sig lite på avstånd = inget fotoläge direkt.

Uttrar som leker

Om ni tittar på huvudet så kanske ni kan gissa vad det här djuret heter, just det - skruvhornsget :)

 
Hästar!! :) Przewalskis för att vara exakt

 
Pallaskattungar - sååå söta :)
 
Mindre panda, ja den heter faktiskt så

 
På lantgården fanns denna sötnos :)
 
Det fanns även en massa olika fåglar, reptiler, insekter och amfibier. Här kommer några bilder på en del av de djuren. Jag vågar dock inte ge mig på att skriva ut vad alla heter då de fanns många olika inom samma art (och kommer inte ihåg vilken som heter vad).
 


Korallfingergroda - ser mysig ut va? ;)

Berguv
 
Glasögontrana

Bläää för huggormar!!!
(Djuren på Nordens Ark finns där pga av de är utrotningshotade, i olika utsträckning, men den här gör ju inget om den dör ut ... iaf i närheten av där jag är ;) )



Fanns "Harry Potter-ugglor", eller fjälluggla, som de ju egentligen heter :)
 
Och så lite övriga bilder från besöket
 
Här kan man se vad rovdjuren får att äta under en vecka, ganska intressant faktiskt

Lite mera lek

Till slut hittade vi fram till lunchstället
(och blev "rånade" till på köpet ... ja alltså inte på riktigt utan syftar mer på hur hutlöst DYRT det var att äta där - 35 kr för en simpel korv med bröd, eller 90 kr för en liten hamburgare, utan pommes till. Så åker ni till Nordens Ark så ta med egen matsäck (eller så tycker man att det är okej att betala de där priserna, det väljer man ju själv :) ) Men jag tänker iaf inte göra det en gång till) 

"Mina grejer"
(Jazmine var mycket nöjd över att ha fått en egen karta. Och så har hon ju sitt lamm också förstås)
 
Fin utsikt
 

Och ännu mera lek

 
Sedan var det dags att bege sig mot bilen igen för att fara tillbaka de knappa 16 milen till Alingsås. Men vi var nöjda med dagen och hade ju fått se leoparder, vargar, lodjur, ugglor, får, hästar, tigrar, m.m, m.m. Men som sagt, nästa gång blir det matsäck ;)
 
Titta gärna in på Nordens Arks hemsida (klicka på länken) så får du veta mer om djurparken, deras arbete för utrotningshotade djur, och vilka djur som finns i parken.
 
Tack för julklappen Magnus och Lotta!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar