torsdag 1 augusti 2013

Hemma igen

Så var vår "landet-tripp" över för den här gången. Och inte gjorde det så mycket att det var dags att åka hem när gårdagens väder såg ut så här:
 

Ett helt okej resväder, i alla fall om man jämför med stekande sol. Men nu regnade det inte så mycket under bilresan, utan var mest mulet. Men ett riktigt skyfall och ett par mindre skurar stötte vi på på vägen.
Stannade vid en klosterruin i Laxå för att ha picknick. Platsen ligger jättefint precis vid vattnet och det hade ju kunnat bli en riktigt mysig picknick - om det inte hade varit för vädret ...
 


 
Precis när vi har lagt ut filten och slår oss ner för att börja äta så blir det mörkt på himlen och börjar blåsa rejält. Nu kommer världens regnskur tänkte jag och packade ihop och vi gick till bilen istället.
 


 
Där inne var det i alla fall lite varmare, om än aningens trångt ... ;) Vad tror ni händer när vi gått in och satt oss? Jo just det - blåsten avtar och solen börjar titta fram så smått. Det där regnet kom aldrig ... Men men. Vi åt klart innan vi gick in på caféet och köpte glass. Så vi fick vara ute en stund i det fina vädret i alla fall :)
 
 
Medan glassen äts får vi höra att det är en ambulans på väg så vi får flytta vår bil för att lämna väg (vi stod på parkeringen, men precis där vi stod så var det även en infart om man behövde komma ända fram till caféet). Det visade sig vara en tjej gravid i vecka 30 som fått kraftiga blödningar - usch och fy. Har tänkt så mycket på henne och hennes familj (hon hade 2-3 barn sedan innan och speciellt en av dem verkade riktigt skärrad, stackars!) - hoppas verkligen att allt gick bra!
 
Hela resan gick bra och Jazmine mådde bra hela tiden - skönt det! När vi kom till Uppsala så var klockan drygt 18 så vi passade på att stanna till på Max för att äta lite middag.
 

Blev lite lek också innan vi for hemåt

 
Gissa om det var skönt att komma hem! :) Vi har haft det hur bra som helst nere på landet, speciellt tack vare vädret - har inte haft sol och värme när vi varit där på flera år (minns att det var kanonväder 2005 men därefter har vi prickat in det dåliga vädret nästan varje år ... ). Vi har även gjort en hel del roliga utflykter. Något Ullaredsbesök blev det inte det här året heller, men känns bra ändå ;)
Har ju blivit en del shopping på andra håll istället. Barnen har fått lite kläder - mjukisbyxor, koftor, badbyxor, shorts och t-shirts till Jazmine, och kofta, strumpbyxor, t-shirt, klänning, skor och sandaler till Felizia. Till mig själv blev det ett par jeans och ett linne. Sedan köptes det diverse husgeråd också. Så, ja shoppat blev det som sagt i alla fall ;)
 
Nu har vi, förutom det alldeles perfekta läget vid vattnet, i princip alla bekvämligheter som finns nere på landet (tv, varm- och kallvatten, toalett, tvättmaskin, diskmaskin och tidigare i våras så blev stugan/huset även med dusch) så det går liksom ingen nöd på en när man är där, men trots allt - borta bra men hemma bäst :)
 
Det lär säkert dröja till nästa sommar innan vi åker dit igen, men vi har ju en härlig (hoppas jag) vintersemester att se fram emot :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar