söndag 19 januari 2014

Bio, middagsbesök och vintrig ridtur

Det är lite av vad vår helg har innehållit. Men jag börjar från början :)

I fredags efter jobbet så blev det först ett träningspass på Xtravaganza/Muskelcentrum innan jag mötte upp mamma på stan. Vi gick och åt thaibuffé och gick sedan på bio. Såg Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, en film jag varmt kan rekommendera, speciellt om du är svag för härligt (tragi)komiska feel-good-filmer och/eller Robert Gustafsson :) Jag hade såklart tryckt i mig alldeles för mycket thaimat, vilket resulterade i ett rejält magknip som gjorde att jag halvlåg i stolen och mådde illa den första timmen, så hade lite halvsvårt att "ta in" första delen av filmen ... Tur att det dels var en komedi och dels att jag läst boken, då kunde man slötitta och ändå hänga med ganska så bra :)

Poster Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2013)
 
Igår blev det en lugn förmiddag med lång frukost (ungefär som vanligt nu för tiden, gäller ju att passa på innan ridningen startar längre fram i vår :) ). Efter lunch tog vi en promenad i det härliga och soliga vintervädret för att handla lite. Blev först ett besök borta på Ica (i andra änden av Storvreta) innan vi gick tillbaka hem via Konsum. Barnen fick åka på en varsin snowracer, vilket de var nöjda med.
 
Premiär på julklappen från mormor :)

Nej men varför ska man sitta som vanligt för ... ;)
 
När vi kom hem blev det lite fika innan vi började fixa i ordning inför kvällens middagsbjudning - Elin, Peter och Valle skulle komma över.
Vi bjöd på en enklare trerätters: tomat och mozzarella på en bädd av rucola; fetaostfylld fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter; exotisk kladdkaka (eller glass med sås och strössel, som barnen åt istället). Det såg ut att gillas av gästerna (eller så var de bara artiga ... ;) ), vi tyckte i alla fall själva att det smakade helt okej :)
Blev inga bilder under kvällen, men hann i alla fall med att få en bild på efterrätten innan den serverades

 
Barnen höll full fart hela kvällen, men de hann i alla fall med att äta :), och våra tjejer somnade ovaggade. Lät som att Valle gjorde detsamma.
 
Idag blev det morgonrepris från igår, dvs långfrukost - härligt när man har tid till det. Sedan lade tjejerna och Robert pussel medan jag drog på mig träningskläder och tog fram pilatesboll och matta - dags för lite hemmaträning. Blev ett pass på drygt 1 timme där de flesta större muskelgrupperna fick sig en genomkörare - alltid lika skön känsla efteråt, man känner sig nöjd med sig själv :)
Tjejerna var ridsugna så efter lunch åkte vi ut till Ängeby. Där blev det en tur ut i den vintriga Trollskogen - mysigt! Men Jazmine blev lite kall, och det i kombination med att hon var lite trött var väl inte det bästa = hon ledsnade lite. Men vi tog oss runt och hon tyckte själva ridningen var rolig i alla fall :)
 
Felizia valde Simon idag 
 
och Jazmine valde favoriten, Nisse



 
Felizia var nöjd hela rundan och styrde Simon med säker hand :)
 
Efter att hästarna var omhändertagna och utsläppta i hagen igen så gick vi in till Elin och Valle, dit vi var inbjudna på fika :) Barnen lekte och vi fick saft, te, chokladfyllda maränger (Elins mormors specialitet och de är sjuuukt goda!), chokladdoppade mariekex och "mums-mums" - gottgottigottgott! :)
 
Nu laddar vi för en ny vecka, en vecka som vi hoppas INTE ska innehålla feber eller andra tråkigheter. Jazmine har varit feberfri sedan i torsdags och har nu ätit penicillin i 3 dagar (av 10) så vi provar med förskola från och med i morgon. Hon längtar sååå mycket och har pratat om förskolan idag. Det hon såg fram emot mest var att få sova där, det har hon nämnt många gånger idag så det verkar vara viktigt :)
Tycker vi har fått vår beskärda del av vabbande nu, så skulle ju vara skönt med ett par månader utan det nu (Robert, som är den som vabbar (självvalt), har inte fått full lön en enda månad (bortsett från sommaren, då jag ju var ledig) sedan november 2012 ... ), men det är väl säkert att begära för mycket ...
 
Bara 4 veckor kvar till sportlovet ... :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar