söndag 26 januari 2014

Simskolestart

På förmiddagen fick jag sms från Julias mamma, som undrade om Felizia ville leka - ja, självklart! :) Så skjutsade dit Felizia efter frukosten, och sedan skjutsade Maria tillbaka henne hit vid 13.30 (tack för det! :) )
Medan Felizia var borta så passade jag (och Jazmine) på att träna lite (här hemma). Inte blivit tid att ta sig iväg till något av gymmen den här veckan, men blev ju zumba i torsdags och så nu detta, så lite träning har kroppen fått i alla fall :)
 
En timme efter att Felizia kommit hem så packade jag in barnen, och mig själv, i bilen och styrde mot stan, Svettishuset närmare bestämt - första gången på nya simskolan idag. Det var ju mysigt i själva bassängrummet (kan ju inte skriva simhall när det bara är en liten bassäng i ett rum) med vilfåtöljer i trä, t.ex. men annars var det ju inte mycket att hurra för ... Ledarna upplevde jag som tjuriga och otrevliga, och de tog inte alls någon hänsyn till att Felizia var ny där (de andra i gruppen verkar alla ha gått på simskola där tidigare) och förklarade t.ex. inte övningarna, vilket gjorde att Felizia inte alltid visste vad hon skulle göra. En gång blev det fel (hon hoppade i vattnet lite för tidigt (övningen innan så hoppade alla samtidigt, men nu skulle de hoppa en och en, vilket ledarna inte hade tydliggjort)) och hon fick då en tjurig tillsägelse av en av ledarna ... :(
 
Övningarna var inte speciellt varierande, men de fick ju i alla fall simma mycket, och det är väl iofs det som barnen är där för. Men saknar de pedagogiska tillrättavisningarna (där de visade på barnen, tog tag i benen när de skulle visa/rätta till bentagen, tex.) som simlärarna i Gottsunda använde sig av.
Pratade med han som är ansvarig för kursen, tillika en av ledarna, efteråt och önskade tydligare förklaring av övningarna. Det skulle de försöka tänka på. Sen sa han något som gjorde mig riktigt irriterad - han frågade om Felizia gått på simskola tidigare, och jo det har hon ju gjort. Berättade var och hur länge hon gått, och vad hon lärt sig där samt hur långt ledarna där tyckte att hon hade kommit (lika långt som, i vissa moment till och med något längre än, målet är för den här kursen). Då kom svaret: "Jaha, för det syns ju att den här nivån är lite för svår, de andra har ju gått på både nybörjarsim 1 och 2 hos oss och har ju kommit betydligt längre i sin simutveckling. Men det får väl gå för den här terminen då." Öh, VA?!?! Nu vill jag inte vara partisk, men sett till vad de gjorde idag (simmade runt hela bassängen 3-4 varv (med hjälpmedel), fram och tillbaka (ca 10 m) mellan långsidorna, bl.a.) så var hon ju en av de bättre, både vad gäller fart och teknik. Hon tog inte i botten någon gång, vilket många andra gjorde, och höll sig utan problem ovanför vattenytan, vilket ett par andra inte gjorde. Sedan sitter inte bentagstekniken till fullo, men det är ju därför hon går på simskola, för att lära sig!! Ser man till att ett av målen för kursen är att kunna simma just 10 m bröstsim (som hon ju så gott som klarade redan idag) så anser ju inte jag att nivån är för svår för henne ... men kanske bara är jag som är blind och dum?!
 
Nä, till hösten hoppas jag att vi får plats i Gottsunda igen! Visserligen kortare bit att köra nu, men hellre lite längre resa för att få en bättre simundervisning och ett bättre bemötande.
 
Ny vecka startar i morgon, och Jazmine inleder den hemma :( Idag har hon varit lite mer hängig än igår, dock inte så hostig, och nu på kvällen kom febern igen. Som jag skrev igår så har hon inte varit riktigt feberfri men nu hade den stigit ytterligare en dryg halvgrad (nu drygt 38). Visserligen inte mycket feber när det gäller henne (brukar ju ligga kring 39-40) men ändock.
I morgon får Robert i uppgift att ringa Barncentrum för att 1) lista Jazmine där och 2) tjata till sig en tid för undersökning/vidare utredning. Hoppas han lyckas :)
 
Men för mig och Felizia blir det i alla fall jobb och skola som vanligt :) Felizia längtar efter rasterna och fritids - då får hon äntligen åka skridskor igen! Hon längtar nog lika mycket efter att få visa upp sina fina skridskor för kompisarna :)
 
Hoppas ni har haft en bra helg, och har en bra vecka att se fram emot :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar