torsdag 20 juni 2013

Ridlägeravslutning

Sista dagen på Felizias ridläger idag, en dag fylld av fixande, fikande, nervösa magar och så ridning såklart.
På förmiddagens ridpass fick de rida barbacka, men ingen avåkning. Glömde ju skriva igår att Felizia ramlade av i början av eftermiddagens ridpass. De skrittade och precis efter ena kortsidan så blev Julle rädd för något och for iväg. Felizia hamnade lite på sidan och for sedan ner i marken. Lite rädd och ledsen blev hon men annars gick det bra, och det var ingen tvekan att hon skulle sitta upp och rida vidare. Blev med andra ord lite bakning i går kväll - rulltårta (både snabbt, enkelt och gott). Vispade även grädde och sköljde jordgubbar i morse som de kunde ha till.
 
Jag och Jazmine (som haft fortsatt feber under dagen...) åkte ut till Ängeby efter lunch. Passade på att ta en promenad med vagnen så hon fick somna - perfekt eftersom hon då sov under tiden Felizias grupp hade uppvisning (hon har ändå inte ro att sitta still o titta) = tid för mig att fota och filma :)
 

Fixar nu att göra i ordning hästen helt själv

Gör sig redo


Först red de fram lite innan de hoppade en liten bana och avslutade med galopp. Allt gick kanon för Felizia och man kunde se att hon gått framåt en hel del, både ridmässigt och mognadsmässigt de här dagarna :) Framförallt så vågar hon mycket mer än tidigare och har blivit mer självsäker i det hon gör.
 
 
Trav i lätt sits på ena långsidan och sedan öva på lättridning i skritt på andra långsidan
 
Trav - volt - trav
 
Snart är det dags
 
Felizias tur att rida banan
 
Galopp! :)
 
Sista ridpasset avklarat

 
Sadlar och tränsar av själv, och sätter på grimman

 
Det var verkligen kul att se framstegen som de här dagarna har gett och man var faktiskt lite stolt när man stod där och tittade :)
 
När hästarna var fixade och banan undanplockad så bjöds det på avslutningsfika. Alla lägerdeltagare fick även en rosett, en klubba och sitt teorimärke.
 
 
Jazmine fick också lite fika

 
Tackkram
 
Här har Sofia också precis fått en kram
 
Vår duktiga ridtjej :)


Julle fick såklart också tack- och hejdåkram och -puss!

 
Felizia ville inte erkänna det själv, men hon var trött nu på kvällen så ska nog bli skönt med en lugn morgon imorgon. Känner jag henne rätt så lär hon ju vara uppe tidigt, men behöver ju inte skynda iväg direkt på morgonen.
Vid 11-11.30-tiden ska vi dock ut till Ängeby igen. Först blir det lite lunch sedan åker vi med Elin till Vattholma för att hjälpa till på den ponnyridning hon ska ha där.
Så är det någon (ja barn då alltså) som är sugen på att prova rida så är det bara att åka ut till Vattholma mellan 14-16 :)
På kvällen blir det grillmiddag ute i Ängeby. Så kommer alltså vår midsommarafton att se ut, mer eller mindre. Tror det blir kanon! Om bara regnet håller sig borta ... ser så ut på vädret men man vet ju aldrig med midsommar ...
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar